Ana SayfaGüncelSuruç Aileleri İnisiyatifi, topladıkları oyuncakları mülteci çocuklara ulaştırdı

Suruç Aileleri İnisiyatifi, topladıkları oyuncakları mülteci çocuklara ulaştırdı

HABER MERKEZİ – Suruç Katliamı’nın beşinci yılında Suruç Aileleri İnisiyatifi, topladıkları oyuncakları mülteci çocuklara ulaştırdı. Katliamda hedef alınan gençler, Kobanili çocuklara oyuncak götürmek amacıyla bir araya gelmişti.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç Katliamı’nın 5’inci yılında, “Düşlerimizin izinde aynı kararlılıkla yürüyoruz” şiarıyla oyuncak toplama kampanyası başlatmıştı.

Kobanili çocuklara oyuncak götürmek amacıyla 20 Temmuz 2015 tarihinde Urfa’nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) öncülüğündeki gençlere yönelik IŞİD’in canlı bomba saldırısında 33 kişi yaşamını yitirmiş, 100’ü aşkın kişi yaralanmıştı.

İnisiyatif, başlattıkları kampanya kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından topladıkları oyuncakları, Ankara Dikmen’de bulunan iki mülteci yerleşim alanında yaşayan çocuklara ulaştırdı.

İzmir’den Van’a kadar birçok kentten 17 Temmuz’a kadar Ankara’ya gönderilen oyuncakları mülteci çocuklar için paketleyen Suruç Aileleri İnisiyatifi ve SGDF üyeleri, oyuncakları dağıtmak üzere bugün Dikmen’de iki mülteci yaşam alanını ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan katliamdan yaralı olarak kurtulan Suruç Aileleri İnisiyatifi Üyesi Cansu Yumuşak, başlattıkları kampanyayı Dikmen’de bir mülteci mahallesinde sonlandırdıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Düş yolcularımız da kendi imkânlarıyla edindikleri oyuncakları çocuklarla paylaşmak istemişlerdi, ama buna engel oldular. Biz onların anılarını, her yıl olduğu gibi 5’inci yılında da sırtlanacağız diye söz vermiştik.
“Çocuklar ülkelerinde kalamadılar, çok büyük bir yokluk ve yoksulluk içerisinde burada yaşamak zorunda kaldılar. Biz de bütün toplayabildiğimiz oyuncakları, Suruç’un yıl dönümünde onlar anısına çocuklarla burada paylaşıyoruz.”

Yumuşak, ailelere ve çocuklara hitaben yaptığı konuşmada ise şunları dile getirdi:

“Benim çok sevdiğim arkadaşlarım vardı. Bu arkadaşlarım siz daha Suriye’deyken sizin yanınıza gelip çocuklara oyuncak getirmek istiyorlardı. Bundan tam 5 yıl önce buradan yola çıktılar, size doğru geliyorlardı. Ama yolda kötü bir şey oldu ve o arkadaşlarımızın bazıları yaralandı, bazıları hayatlarını kaybetti.
“Ama biz onların sizinle, bir sürü çocukla oyuncak paylaşmak istediğini hiç unutmadık. Onların paylaşmak istediği oyuncakları size getirdik ve sizlerle bu oyuncakları arkadaşlarımızın anısına paylaşmak istiyoruz.”

Her iki mülteci yaşam alanında yapılan sohbetler ve konuşmaların ardından, çocuklarla el ele tutuşup yuvarlak halka şeklinde oyun kuruldu.

Bu çember üzerinden ilerleyen çocuklara oyuncaklar dağıtılarak, paketler hep birlikte açıldı. Kampanya aracılığıyla Dikmen’de iki mülteci yerleşim alanında yaşayan 2-16 yaş arasında onlarca mülteci çocukla oyuncaklar paylaşıldı.


Suruç Katliamı Davası’nın tek sanığı 5 yıldır mahkemeye getirilmedi

İstanbul’daki Suruç yürüyüşüne katılım çağrısı


Karınca, MA

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tutuklu gazeteci Aziz Oruç'la dayanışma kampanyası
Sonraki Haber
Van Gölü’nde beş mültecinin daha cesedine ulaşıldı: Can kaybı 59'a yükseldi