Ana SayfaKültür-SanatKadınların göç yollarında yaşadıkları sorunlar heykellerle anlatılıyor

Kadınların göç yollarında yaşadıkları sorunlar heykellerle anlatılıyor

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da 15 kadın ‘Müşterek İşler’ projesi kapsamında yaptıkları heykellerle kadınların göç sırasında yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

Diyarbakır’da farklı mesleklerden 15 kadın, göç sırasında kadınların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek için ‘Müşterek İşler’ başlıklı bir projeye imza attı.

Proje kapsamında heykeller yapan kadınlar, bu heykeller ile kadınların göç sırasında maruz kaldığı ihlalleri ve koşulları gözler önüne seriyor.

Kadınlar, heykellerinde atık malzemeleri ya da evde çocuklarının kullanılmayan eşyalarını kullanıyor.

Kadınlardan Hediye Yaşar, projenin Kasım ayında sergileneceğini söyledi.

JinNews’e konuşan Yaşar, yaklaşık 9 yıldır sanat alanında çalışma yürüttüğünü ve 2017 yılında kendisine çalışabileceği bir yer açtığını belirtti.

Sadece kadınların heykellerini yaptıklarını belirten Yaşar, “Kadınlar her yerde yok sayılıyorlar ve tüm yaşam haklarından mahrum ediliyorlar. Hem bunlara dikkat çekmek hem de kadınlar olarak beraber bir şeyler yapmak istiyoruz” dedi.

Yaşar, projede yer alan kadınların her birinin başka bir meslekte olduğunu ve aslında daha öncesine dayalı bir tanışıklığının olmadığını, 15 kadınla bu proje için bir araya geldiklerini anlattı.

Yaşar, “Metal Kolektif” adı altında bir araya gelen kadınlar olarak kolektif bir çalışma sistemi içerisinde çalıştıklarını söyledi.

A4 Atölyesi ile de iletişime geçtiklerini belirten Yaşar, “Bu projede hedefimiz heykellerden kazandığımız geliri derneğe ve göç vakfına bağışlamak. Projeyi kimsenin kendisine mal etmesine izin vermeden, her kadına ulaşmaya çalışacağız” diye konuştu.

Ekonomik olarak bazı noktalarda zorlandıklarını kaydeden Yaşar, ancak bu işin üstesinden gelmek için birbirlerinden güç aldıklarını vurguladı.

Heykelleri bir yıldır yaptıklarını ifade eden Yaşar, “Kadınlar tarihte olduğu gibi bugün de estetikte ve üretimde öncü rol üstlenmişlerdir. Bizler bu çalışma ile kadınların üretkenliğini açığa çıkardık. Bundan sonraki süreçte de projemizi devam ettirmeye çalışacağız” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yasaklanan tiyatronun oyuncuları: Sokaklar sahnemizdir
Sonraki Haber
Ağırdır: AKP'nin oyu yüzde 25'e kadar geriledi