Ana SayfaGüncelÖzdağ’a saldırı davası: Beş kişiye tahliye

Özdağ’a saldırı davası: Beş kişiye tahliye

HABER MERKEZİ – Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a yönelik saldırıyla ilgili davada tutuklu bulunan beş kişi tahliye edildi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 15 Ocak’ta evinin önünde beş kişi tarafından saldırıya uğramıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca açılan soruşturma kapsamında beş kişi tutuklanmıştı.

Saldırıyla ilgili hazırlanan iddianamede beş kişi hakkında ‘kasten yaralama’ suçundan dokuz yıla kadar, Özdağ’ın şoförünü ise ‘silahla tehdit’ suçundan beş yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

İddianameyi inceleyen Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi, sanıkların eyleminin ‘kasten yaralama’ değil, ‘öldürmeye teşebbüs olabileceği’ gerekçesiyle görevsizlik kararı vererek, dosyayı ağır ceza mahkemesine göndermişti.

Savcılık, asliye ceza mahkemesinin görevsizlik kararına itiraz etti.

Özdağ’a yönelik eylemin ‘kasten yaralama niteliğinde olduğunu’ kabul eden mahkeme, Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nin görevsizlik kararını kaldırdı.

Uyuşmazlık durumunda dosyanın Ankara Bölge Adliye Mahkemesine gideceğini ve bu sürecin zaman alacağını belirten mahkeme, isnat edilen suçun kanundaki cezasının sınırı ile tutuklulukta geçirilen süreyi göz önüne alıp sanıklar Abdurrahman G., Berke A., Gülahmet T., Kadir H. ve Muhammet Raşit G.’nin tahliyelerine karar verdi.

Mahkeme ayrıca, sanıklar hakkında, yurt dışına çıkma yasağı ve haftada bir gün en yakın kolluk birimine imza atma şeklinde adli kontrol kararı uygulanmasına hükmetti.

Dosya tekrar Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

  Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ'a silahlı saldırı: Kim ne dedi?
  Bahçeli'den Davutoğlu'na: MHP’yle didişmek onun havsalasının alacağı bir konu değil
  Bahçeli’den saldırıya uğrayan Özdağ’a: Numara yapıyor



Önceki Haber
Boğaziçi direnişi: İki genç tahliye edildi
Sonraki Haber
Hakkari’de eylem ve etkinlik yasağı yine uzatıldı