Ana SayfaDünyaHol kampındaki operasyon: 53 IŞİD üyesi yakalandı, beşi hücre sorumlusu

Hol kampındaki operasyon: 53 IŞİD üyesi yakalandı, beşi hücre sorumlusu

HABER MERKEZİ – DSG’nin Hol kampında sürdürdüğü operasyonda, ‘terör ve şiddet olayları gerçekleştirdikleri’ belirtilen beşi hücre sorumlusu olmak üzere, toplam 53 IŞİD üyesinin yakalandığı açıklandı.

Kuzey ve Doğu Suriye’de 60 binden fazla kişinin bulunduğu Hol kampında Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından 28 Mart’ta başlatılan operasyon sürüyor.

Beş binden fazla silahlı gücün katıldığı ‘İnsani ve Güvenlik Operasyonu’nun üçüncü gününde yapılan açıklamada, operasyonun, “kampta kalan birçok kişinin IŞİD üyelerinin gizli hücreleri tarafından katledilmesi ve baskı altına alınması, aynı zamanda çetelerin terörist ve aşırılık yanlısı fikirlerinin küçük çocukların arasında yayma girişimlerinin ardından başlatıldığı” belirtildi.

Operasyon sırasında insan haklarına ve bu hakları koruyan uluslararası anlaşmalara olan bağlılığın korunduğu ifade edilen açıklamada, Hol kampında “terör ve şiddet olayları gerçekleştiren” beşi hücre sorumlusu olmak üzere, toplam 53 IŞİD üyesinin yakalandığı ifade edildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre açıklamada, “Aynı zamanda teröristlerin hücreleri hakkında bilgilerin olduğu birçok cep telefonu ve bilgisayar da ele geçirildi” denildi.

Açıklamanın devamında operasyonun devam ettiği ifade edildi.

Hol kampında, sadece yılın başından bu yana 47 cinayetin işlendiği, cinayetlerin yanı sıra cinsel şiddettin de artışta olduğu belirtiliyor.




Önceki Haber
Bakan duyurdu: Kanal İstanbul’un inşaatı yakında başlıyor
Sonraki Haber
Türkiye’de son 24 saat: 155 kişi öldü, 37 binden fazla vaka var