Ana SayfaGüncelSoylu’dan Peker’e çağrı, Ağar’a yanıt

Soylu’dan Peker’e çağrı, Ağar’a yanıt

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yayımladığı videolarda dile getirdiği iddialarla gündeme oturan suç örgütü lideri Sedat Peker’e “ülkene gel adalete teslim ol” çağrısı yaptı. Soylu ayrıca, Mehmet Ağar’ın konuya ilişkin açıklamalarına da yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir süredir yayımladığı videolarla eski bakan Mehmet Ağar ile oğlu AKP Milletvekili Tolga Ağar ve Albayrak ailesinin de içinde olduğu isimlerle ilgili iddialar ortaya atan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’le ilgili açıklamalarda bulundu.

Bu sabah Peker’in yeni bir video yayımlamasının ardından Twitter üzerinden açıklama yapan Soylu, sözlerine “Aylardır bu senaryonun bu noktaya geleceğini bekliyordum” diyerek başladı.

Peker, bugün YouTube üzerinden paylaştığı yeni videoda, Soylu’nun kendisine koruma polisi tahsis ettiğini ve kendisi hakkında soruşturma olursa haber vereceğini söylediğini iddia etti.

Soylu, Peker için “Birilerinin elinde operasyon elemanı olan mafya pisliği, yıllarca bu ülkede tehdit ve şantajla pek çok insanın canını acıttı. Devlet ve millet gibi kutsal kavramların ardına sığınarak kan emici oldu, her türlü pisliğe bulaştı” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı, “Kullandığı uyuşturucunun beynini yok ettiği, müptezel operasyon elemanına sesleniyorum: İddianı, iftiranı, her şeyin açığa çıkması için yargıya taşıyorum. Ben adalete teslimim. Sen de operasyon faresi gibi kaçma, ülkene gel adalete teslim ol” diyerek Peker’e çağrıda bulundu.

Mafyadan nefret ettiğini söyleyen Soylu ayrıca, dün Sözcü’den Saygı Öztürk’e bir röportaj veren eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’a da yanıt verdi.

Soylu, Bodrum Yalıkavak Marina için “Ben olmasam buraya mafya çökerdi” diyen Ağar’ın açıklamalarına ilişkin “Bu süreçte ‘belki dil sürçmesidir’ diye hâlâ tekzibini beklediğim cümle. Biz olmasa idik oraya mafya çökecekti cümlesidir. İnşallah saygısız gazetecinin çarpıtmasıdır. Benim devletim Libya’ya ve Karabağ’a çökülmesine fırsat vermedi. Kıytırık bir marinaya mafya bozuntularının çökmesine fırsat vermez. Türkiye eski Türkiye değil” dedi.

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında kırmız bülten talep edilen Sedat Peker’in son dönemde YouTube üzerinden yayımladığı videolarda dile getirdiği iddialarla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan da açıklama gelmişti.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, “Anılan kişinin, yurt dışından sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği yayınlardaki iftira ve ithamları, güvenlik güçlerimiz ve devletimiz üzerine yeni bir organize suç faaliyeti olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle, anılan kişi ülkemize getirilip adalete teslim edilinceye kadar sürecin takibi sağlanacaktır” ifadeleri kullanılmıştı.

  İçişleri'nden Sedat Peker açıklaması

Ne olmuştu?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Nisan ayında organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile ona bağlı kişilere yönelik İstanbul merkezli birçok ilde operasyon düzenlemiş, 60’tan fazla kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyon sırasında yurt dışında olduğu tespit edilen Peker hakkında kırmızı bülten talep edilmişti.

Sedat Peker, bu gelişmelerin ardından YouTube kanalından paylaştığı videolarda kendisinin hedef alınmasını eleştirerek tehdit içerikli mesajlar vermişti.

Özellikle eşi ve iki çocuğunun yaşadığı eve yapılan polis operasyonunu eleştiren Peker, kendisine yönelik operasyondan eski İçişleri Bakanı ve eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar ile Pelikancıları sorumlu tutmuştu: “Şahsıma yapılan kanunsuzlukların taşeronu Mehmet Ağar ve Pelikancılardır.”

Susurluk’un kilit isimleri Alaattin Çakıcı, Mehmet Ağar, Engin Alan ve Korkut Eken

Operasyonla kendisine mesaj verilmek istendiğini savunan ve tehditlerde bulunan Peker, “Kızlarımın bir damla gözyaşı için dünyayı yakarım dedim. Vallahi de yakacağım billahi de yakacağım. Beni çocuklarım üzerinden sindirip korkutmak istediniz. Ama dünyadaki en hatalı şeyi yaptınız! Allah’a yemin olsun, bunu hep beraber yaşayıp göreceğiz” demişti.

Peker ayrıca, Mehmet Ağar ile oğlu olan AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar hakkında da bazı iddialar ortaya atmıştı.

Sedat Peker, Elazığ’da yerel televizyon kanalında sunuculuk yapan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Yeldana Kaharman’ın şüpheli ölümüne ilişkin de Mehmet Ağar ve oğlu Tolga Ağar’ı işaret etmişti.

“Bu anlattıklarımın tek bir tanesi dahi yalan çıkarsa bu parmağımı keseceğim. Size söz veriyorum” diyen Peker’in iddialarını yalanlayan AKP’li Ağar, “Hangi karanlık hesaplar için bu şeref ve itibar suikastına giriştiğinin açığa çıkması için hukuk işlemleri başlatacağım. Şahsıma yönelik iftiraları reddediyorum” demişti.

Jandarma Genel Komutanlığı da söz konusu iddialara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Yeldana Kaharman isimli kadının, Jandarmaya herhangi bir müracaatının kesinlikle söz konusu olmadığı gibi, helikopterle aldırılması iddiası da tamamen gerçek dışıdır” diye belirtmişti.

İddialarla ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada ise “Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında yapılan olay yeri incelemesi, ölü muayene ve otopsi işlemi ve dinlenen tanık beyanları sonucunda müteveffa Y.K.’nın asıya bağlı gelişen asfiksi sebebiyle vefat ettiği, müteveffayı intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren veya intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kimsenin bulunmadığı tesbit edilerek 16/10/2019 tarihinde Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair karar verildiği anlaşılmıştır” ifadelerine yer verilmişti.

‘Oluk oluk kanlarını akıtacağız’ diyen Peker beraat etmişti

Öte yandan Türkiye’de 2007 yılında ‘organize suç örgütü liderliği’nden hüküm giyen ve 2014’te cezaevinden tahliye edilen Sedat Peker, Kürt illerindeki sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar sırasında yaşanan insan hakları ihlallerine karşı Ocak 2016’ta “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlık bir bildiri yayımlayan Barış Akademisyenleri’ni “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duş alacağız” sözleriyle tehdit etmişti.

Bu sözleri üzerine İstanbul 20’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakkında dava açılan Peker, akademisyenlere yönelik sözleri “ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirilerek, beraat etmişti.




Önceki Haber
İsrail-Filistin çatışmasında son durum ne, kim ne diyor?
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.