Ana SayfaGüncelYüksekdağ ve Demirtaş’ın tahliye talepleri reddedildi

Yüksekdağ ve Demirtaş’ın tahliye talepleri reddedildi

HABER MERKEZİ – HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanları Yüksekdağ ve Demirtaş için yapılan tahliye başvuruları ‘kesin karar’ denilerek reddedildi.

4 Kasım 2016 tarihinden bu yana Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatları, Demirtaş’ın sağlık durumuna dikkat çekerek tahliye başvurusunda bulunmuştu.

Avukatlarının yaptığı başvuruda Demirtaş’ın “hayati risk grubunda” olduğu ifade edilmişti.

Ancak Ankara 5’inci Sulh Ceza Hakimliği, yapılan başvuruyu reddetti.

Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, karara hiçbir gerekçe gösterilmediğini belirterek, “itiraz yolu da hukuka aykırı olarak kapatıldı” dedi.

Karaman’ın açıklaması şöyle:

Yüksekdağ için yapılan başvuru da reddedildi

Yine 4 Kasım 2016’dan bu yana tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ için yapılan tahliye başvurusu da reddedildi.

Ankara 5’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda, “Dayanılan nedenlere, gösterilen gerekçeye ve evrak içeriğine nazaran, Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği’nin 02/04/2020 gün ve 2020/2584 D.iş sayılı kararı usul ve yasaya uygun bulunduğundan, itirazın reddine, karar örneğinin itiraz edenlere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca tebliğine, dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine, dosya üzerinde yapılan inceleme sonucunda kesin olarak karar verildi” denildi.

Ayrıca Yüksekdağ hakkında Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne 30 Mart’ta yapılan tahliye talepli başvuru da mahkeme tarafından “Yaşam hakkının ihlali konusunda tahliyesini gerektirecek somut delil ve gerekçeler bulunmadı” denilerek reddedilmişti.


Karınca, MA

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kendisinden boşanan kadını ölümle tehdit eden Veysel Sarı gözaltına alındı
Sonraki Haber
İstanbul'da 79 yaşındaki kadın siparişini getiren kurye tarafından öldürüldü