Ana SayfaToplumsal CinsiyetBaşak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi saldırı

Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi saldırı

HABER MERKEZİ – Başak Demirtaş, bir erkek tarafından cinsiyetçi saldırıya maruz bırakıldı. HDP Kadın Meclisi “Başak Demirtaş yalnız değildir. Onun yanında güçlü bir kadın örgütlülüğü var” dedi. Adalet Bakanı Gül de “çirkin paylaşımı kınadığını” belirtirken, Sakarya Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında cinsiyetçi saldırıda bulunan erkeğin gözaltına alındığı bildirildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a yönelik sosyal medya üzerinden gerçekleşen cinsiyetçi saldırıyı kınadı.

“Başak Demirtaş yalnız değildir, yanında güçlü bir kadın örgütlülüğü var” başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, bu saldırının, “AKP iktidarının yürüttüğü kadın düşmanı politikalardan kaynağını aldığı” savunuldu.

Açıklamada, “Sevgili Başak Demirtaş’a yönelik gerçekleştirilen saldırıdaki zihniyeti tanıyoruz. Bu zihniyet ve dil, yozlaşmış, çürümüş çete dilidir” denildi.

Bu tip saldırıların daha önce kadın mücadelesi yürüten kadınlar başta olmak üzere Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak gibi siyasetçi kadınlara yapıldığı da belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Saldırı ayrıca; yaşanan süreçten ve partimizin kadın mücadelesinden de bağımsız değildir. Geçen hafta başlattığımız Kadın Mücadelesi Her Yerde kampanyası sürecine denk gelmesi tesadüf değildir. İktidar; hazmedemediği mücadelemize işte bu yöntemlerle saldırı gerçekleştiriyor. Tam da bu noktada Kadın Mücadelesi Her Yerde diyerek tüm kadınları; cinsiyetçi, ataerkil, faşist, kadın düşmanı politikalarına karşı birlikte olmaya çağırıyoruz.
“Bir kez daha söylüyoruz; biz kadınları yaşatacak olan dayanışmamız ve birlikte mücadelemizdir. Bizim gündemimiz troller değil, daha fazla mücadele, daha fazla direniş, daha fazla dayanışmadır. Saldırganlar başta olmak üzere iktidar şunu bilsin ki; Başak Demirtaş yalnız değildir. Onun yanında güçlü bir kadın örgütlülüğü var. Kadın iradesine yönelik saldırılara karşı mücadelemizi daha fazla yükselteceğiz.”

Bir erkek gözaltına alındı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de konuyla ilgili Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Başak Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşımı kınıyor, bu ahlaksız ve tahkir edici eylemi en ağır şekilde lanetliyorum. Bir insanın onuru, iffet ve haysiyeti her şeyin üzerindedir. Hukuk, bu terbiyesiz ve provokatif sözlere karşı gereğini yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanlığı ise Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın basın açıklamasını yayımlayarak, Demirtaş’a cinsiyetçi saldırıda bulunan bir kişinin tespit edildiğini ve hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu.

DHA, başlatılan soruşturma kapsamında “V.M.” olarak kodladığı bir kişinin gözaltına alındığını yazdı.

Ne oldu?

Twitter üzerinden ‘VedatMuti7’ adlı bir erkek kullanıcı, dün Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi paylaşımlarda bulundu.

AKP’nin “sosyal medyada etik kurallara uyuyorum” anlamına gelen ‘yeşil nokta’ sembolünü de kullanan hesabın paylaşımları sonrası Twitter’da “#BaşakDemirtaşSeninleyiz” etiketiyle kampanya başlatıldı.


Kadın iradesine yönelik saldırılara cevap: ‘Kadın Mücadelesi Her Yerde’


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Corona virüsünün yayılımı soğuk ve nemli havalarla ilişkili olabilir mi?
Sonraki Haber
Demirtaş’tan ‘demokrasi yürüyüşü’ çağrısı