Ana SayfaCezaevleriAçlık grevleri 26’ncı gününde sürüyor

Açlık grevleri 26’ncı gününde sürüyor

HABER MERKEZİ – Siyasi tutukluların “tecridin sonlandırılması” talebiyle başlattığı süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi 26’ncı gününde sürüyor.

Cezaevlerindeki siyasi tutuklular, 27 Kasım itibariyle “PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde süreklileşen tecridin sonlandırılması” talebiyle, kendilerine yönelik salgın sürecinde artan hak ihlallerini de protesto amacıyla süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemine başlamıştı.

Gruplar halinde beşer günlük sürdürülen açlık grevi eylemi 26’ncı gününde devam ediyor.

Eyleme, her geçen gün farklı cezaevlerinde bulunan çok sayıda tutuklunun katıldığı belirtiliyor.

Başta hak savunucuları olmak üzere çeşitli kesimlerden tutukluların taleplerinin kabul edilmesi yönünde çağrılar da gelmeye devam ediyor.

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) Eşbaşkanı Hüsnü Taş, açlık grevleriyle birlikte cezaevlerinde ciddi hak ihlallerinin arttığına dikkat çekti.

Özellikle eylemle birlikte koğuşlarda aramaların arttırıldığını aktaran Taş, hükümetin açlık grevindeki tutukluların taleplerini yerine getirmesi gerektiğini belirterek, “Yoksa bedeli çok ağır olur ve hükümet de altından kalkamaz. Bu aşamaya gelmemesi için bir an önce bir çözüm bulunması lazım” diye konuştu.

Görülmüştür İnisiyatifi kurucusu Adil Okay da, tutukluların taleplerinin meşru olduğunu belirterek, “Yetkililerin, açlık grevinde bulunan tutukluların meşru taleplerini ve seslerini duyması gerekir” dedi.

HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Sinan Kaya ise tutukluların taleplerinin karşılanması için eylemin sahiplenilmesini istedi:

Açlık grevleri şu an süresiz-dönüşümlü devam ediyor. Ancak bu grevin ölüm oruçlarına çevrilmeyeceği anlamına gelmiyor. Artık biz de sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. Cezaevinde bulunan arkadaşlar üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu birlik içinde buraya kadar taşıdılar. Tüm siyasetçiler ve ulusal birlik bilincindeki herkes ‘görevi biz alacağız’ demeli.


Mezopotamya Ajansı’ndaki çeşitli haberlerden derledik.

  Bir gazetecinin tanıklığıyla açlık grevleri

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Muhalefetten şerh: Özgürlükler kısıtlanacak, yolsuzluklar gizlenecek
Sonraki Haber
Leyla Güven tutuklandı: Çok çalışın, çabuk dönelim