Ana SayfaDünyaMadagaskar’da 1,4 milyon insan açlıktan kırılıyor

Madagaskar’da 1,4 milyon insan açlıktan kırılıyor

HABER MERKEZİ – Kuraklık ve pandemi nedeniyle zor günler geçiren Afrika ülkesi Madagaskar’da 1,4 milyon insan açlık çekiyor. Ülkedeki gıda güvensizliği göç dalgasına neden olmuş durumda.

Afrika ülkesi Madagaskar’ın güneyinde son üç yıldır etkili olan kuraklık ciddi açlık tehdidi oluşturuyor.

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Dünya Gıda Programı (WFP) yetkililerine göre, ülkenin özellikle güneyinde etkili olan açlık tehlikesi nedeniyle 1 milyon 350 bin kişi gıda güvensizliğiyle karşı karşıya ve insanlar yaşadıkları yerleri terk etmeye başladı.

Afrika’nın doğusunda Hint Okyanusu’nda yer alan bir ada ülkesi olan Madagaskar polisinin verdiği bilgilere göre ise ülkede kuraklıktan ve ekonomik gerilemeden etkilenen güney bölgelerindeki göç hareketlerinde ciddi artış var.

1922 yılından bu yana ilk

Tuléar Üniversitesi’nden araştırmacı Mahatante Tsimanaraoty Paubert’ye göre, benzeri göç hareketlerine en son 1922 yılında Madagaskar’ın henüz Fransız sömürgesi olduğu dönemde rastlanmıştı.

O dönemde Fransız bilim insanlarının getirdiği bir böceğin bölgedeki kaktüs ağaçlarına zarar vermesi nedeniyle halkın önemli bir besin kaynağı olan meyvelerden yoksun kalması göçe yol açmıştı.

İki ayda yüzde 30 artabilir

Madagaskar tarihinde 1896’da Fransa’nın sömürgeleştirmesinden bu yana bilinen 16 açlık dönemi yaşandı.

Yaşanan son açlığa su kıtlığı nedeniyle tarımın gerilemesinin yanı sıra salgın nedeniyle turizm başta olmak üzere ekonomik aktivitelerin azalması büyük sebep oldu.

Dünya Gıda Programı’na göre, 27 milyon nüfuslu ülkede gıda güvenliğinden yoksun olan bireylerin sayısı 1 milyonu aşarken, önümüzdeki iki ayda bu sayı yüzde 30 daha artabilir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erkeklerin öldürdüğü kadınların fotoğraflarını asan kadınlara para cezası
Sonraki Haber
Bağdat'ta canlı bomba saldırısı: Ölü ve yaralılar var