Ana SayfaGüncel‘Kırmanckî bilen son insan ölmeden anadilini konuş’ kampanyası

‘Kırmanckî bilen son insan ölmeden anadilini konuş’ kampanyası

HABER MERKEZİ – Tehlike altındaki diller arasında yer alan Kırmanckî lehçesinin yaşatılması için 21 Şubat Dünya Anadili Günü’nde “Kırmanckî bilen son insan ölmeden anadilini konuş” adıyla kampanya başlatılıyor. Kampanyanın startı #ZoneMuwaXoQeseyke hastagı ile sosyal medya üzerinden verilecek.

14 sivil toplum örgütü, 21 Şubat Dünya Anadili Günü kapsamında yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Kürtçenin Kırmanckî lehçesinin yaşatılması için kampanya başlatıyor.

“Kırmanckî bilen son insan ölmeden anadilini konuş” başlığıyla yapılacak olan kampanyanın detayları 21 Şubat’ta bir basın toplantısıyla duyurulacak.

Kampanyanın startı, 21 Şubat Pazar günü saat 20.00’da #ZoneMuwaXoQeseyke hastagı ile sosyal medya üzerinden verilecek.

Pazar günü yapılacak hastage herkesin kendi anadiliyle çektiği video ve görsellerle katılıp duyarlılık yaratma çağrısı yapıldı.

14 kurum

Dersim İnşa Kongresi, Dersim Araştırmalar Merkezi, Demokratik Alevi Dernekleri, Demokratik Alevi Federasyonu, Demokratik Yerel Dernekler Platformu, Dersim Soykırım Karşıtı Derneği, Malatya Kürecik İnsiyatifi, Kormeç Derneği, Koçgirililer Derneği, Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu (MARDEF), Orta Anadolu Kürtleri Platformu (PKAN), Karakoçan İnsiyatifi, Hınıs Derneği.




Önceki Haber
Hasta tutuklu Barış Annesi Duri Kaygusuz yine tahliye edilmedi
Sonraki Haber
Artvin'de iş makinesi devrildi: Bir işçi hayatını kaybetti