Ana SayfaGüncelÖzdağ’dan Paylan’a tehdit: Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın

Özdağ’dan Paylan’a tehdit: Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın

HABER MERKEZİ – Ermeni Soykırımı’na ilişkin tartışmalar kapsamında HDP Milletvekili Garo Paylan’ı tehdit eden Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, “Çok memnun değilsen çek git… Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın” dedi. Özdağ’a yanıt veren Paylan, “Bu ülkenin vicdanlı çoğunluğu, meydanı senin gibi faşistlere terk etmedi, yine terk etmezler” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’den istifa eden Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, HDP Milletvekili Garo Paylan’ı Ermeni Soykırımı tartışmaları üzerinden hedef aldı.

Paylan, 24 Nisan’ın yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:

106 yıl sonra, Soykırımın mimarı Talat Paşa isimli caddelerde yürüyoruz. Talat Paşa isimli okullarda çocuklarımızı okutuyoruz. Almanya’da bugün Hitler isimli caddeler olsaydı, Hitler isimli okullarda çocuklar okusaydı nasıl bir Almanya olacaksa, öyle bir Türkiye’de yaşıyoruz. 106 yıldır Ermeni Soykırımı inkâr edildiği için, bu mesele başka meclislerin, başka devlet başkanlarının konusu olmaya devam etmektedir. Ermeni halkının acısını, ait olduğu topraklara, bu topraklara, Türkiye’ye taşımalıyız.

Bu paylaşımı alıntılayan Ümit Özdağ, Paylan’ı şu sözlerle tehdit etti:

Terbiyesiz tahrikçi adam. Çok memnun değilsen çek git cehennemin dibine. Talat Paşa vatansever Ermenileri değil senin gibi arkadan vuranları sürdü. Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın.

Paylan’dan yanıt

Garo Paylan da, kendisini tehdit eden Ümit Özdağ’a sosyal medya hesabından yanıt verdi:

Halkımı imha eden zihniyetin kalıntısı ‘yine yaparız’ diyor. Siz vurdunuz da, biz ölmedik mi? Öldük. Ama geride kalanlar adalet mücadelesini hiç bırakmadı. Benden sonra da bırakmazlar. Bu ülkenin vicdanlı çoğunluğu, meydanı senin gibi faşistlere terk etmedi, yine terk etmezler.




Önceki Haber
Kıbrıs görüşmeleri 4 yıl sonra yeniden
Sonraki Haber
Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananları belli oldu