Ana SayfaGüncelGül’ü bu kez ‘bozgunculuk’ ile suçlayan Erdoğan: Hayırdır, bu tepkisellik nereden çıktı?

Gül’ü bu kez ‘bozgunculuk’ ile suçlayan Erdoğan: Hayırdır, bu tepkisellik nereden çıktı?

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, son KHK’yi eleştiren Abdullah Gül’e bir kez daha tepki göstererek, “Hayırdır? Bir anda bu hız, bu tepkisellik nereden çıktı?” diye sordu ve Gül’ü ‘bozgunculuk’ yapmakla suçladı.

Partisinin Düzce’deki il kongresinde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘cezasızlık’ getiren Kanun Hükmünde Kararname’yi (KHK) eleştiren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bir kez daha tepki gösterdi.


Gül’ü ‘fırsatçılık’la suçlayan Erdoğan: Yazıklar olsun, 16 Nisan’da da ‘hayır’cıydı


“Sayın Bahçeli ile bu yolda vatan ve millet için yürümeye devam ediyoruz” diye konuşan Erdoğan, Abdullah Gül’ü ‘bozgunculuk’ ile suçladı, “Hayırdır? Bir anda bu tepkisellik nereden çıktı?” diye sordu.

Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye yanarken, İslam dünyası yanarken, insanlık inim inim inlerken sesleri solukları çıkmayan, en küçük bir aksiyonlarını görmediğimiz kişiler bir anda sahaya inmeye, konuşmaya başladılar. Hayırdır? Bir anda bu hız, bu heves, bu tepkisellik nereden çıktı? Biz milletimizle olan muhabbetimizi derinleştirirken bu bozgunculuk merakı nedir? Bize yakışan, birlik olmaktır. Dayanışma içinde hareket etmektir. Siyasi hayatımın her döneminde en önemli desteğin hakkın ve halkın desteği olduğunu bizzat yaşayarak gördüm. Bugün de aynı anlayışla yolumuza devam ediyoruz. En büyük hakem millettir. Bu konuyu daha fazla deşmek, büyütmek, üzerinde konuşmak istemiyorum. Bu konuda nihai kararı milletimiz verecektir.

Ne olmuştu?

Abdullah Gül, 696 sayılı KHK ile getirilen ‘cezasızlık’ düzenlemesini eleştirmiş, “696 sayılı KHK’nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir” demişti.

Gül’ün açıklamasına ilk tepki AKP’li Şamil Tayyar’dan gelmişti. Tayyar, “Gül 2019’un provasını yapıyor” demişti.

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da Gül’e cevaben “Bir muğlaklıktan bahsetmiş olması üzücüdür. Neye dayanarak siz böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz?” ifadelerini kullanmıştı.

Gül’ün bu tepkilere yanıtı ise, “Önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak da bir sorumluluk benim için. Bunun arkasında bir mesele aramanın da anlamı olmadığı kanaatindeyim” olmuştu.

Son olarak AKP Sözcüsü Mahir Ünal, “Eğer eksik gördüğü bir şey varsa, bunu cumhurbaşkanımızla ya da başbakanımızla konuşacakken, medya üzerinden konuşması üzücüdür” demiş, Erdoğan ise yine tepki göstererek, Gül’ü ‘fırsatçılık’la suçlamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kemalbay'dan yeni yıl mesajı
Sonraki Haber
İran'da halk sokakta: Dorud kentindeki protestolarda 2 kişi hayatını kaybetti