Ana SayfaGüncelHDP, Kozluk Belediyesi eşbaşkanının istifasını istedi: Halkına sırtını döndü

HDP, Kozluk Belediyesi eşbaşkanının istifasını istedi: Halkına sırtını döndü

HABER MERKEZİ – HDP, partinin program ve tüzüğüne ters düştüğünü belirttiği Kozluk Belediyesi’nin eşbaşkanlarından Ayhan Eren’i istifaya davet etti.

Batman’ın en büyük ilçesi olan Kozluk Belediyesi’nin eşbaşkanlarından Ayhan Eren’in partisi HDP tarafından istifası istendi.

HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcüleri Hediye Karaaslan ve Salim Kaplan tarafından yapılan yazılı açıklamada, iktidarın 31 Mart seçimlerinden bu yana HDP yönetimindeki belediyelere karşı her türlü zor aygıtını devreye koyduğunu anımsatarak, Ayhan Eren’in “tehdit ve korku siyasetine boyun eğdiği” belirtildi.

Ayhan Eren sorumlu olduğu halka karşı sırtını dönmüştür” başlıklı açıklamada, Eren için “Bireysel menfaatleri doğrultusunda iradesini faşizme teslim etmiştir” ifadesi de kullanıldı.

Açıklamada, “Her şeyden önce gösterdiği bu zayıf ve işbirlikçi tavrı ile kendine, ailesine ve sorumlu olduğu halka karşı sırtını dönmüştür. Partimizin program ve tüzüğüne ters düşmüştür” denildi.

Eren’in “Halkımıza ve Kozluk halkına bu saatten sonra şeffaf, demokratik ve katılımcı bir hizmet sunacağını düşünmüyoruz” diyen HDP, “Kozluk halkı da kendisinden sadece tek bir şey beklemektedir. O da faşizmin saldırılarına karşı iradelerini savunamayıp, boyun eğdiği için bulunduğu makam olan belediye eşbaşkanlığından istifa etmesidir” diye belirtti.

HDP ayrıca, “Bizler de parti olarak böyle bir kişiliği aday gösterdiğimiz için Kozluk halkı başta olmak üzere, tüm halkımızdan özür diliyoruz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CHP: Harmandalı GGM’de Covid-19 şüphesiyle tedavi edilen kaç mülteci var?
Sonraki Haber
Kadınlar için acil yardım ve destek hatları