Ana SayfaGüncelCHP’nin Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya dair sunduğu önerge reddedildi

CHP’nin Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya dair sunduğu önerge reddedildi

HABER MERKEZİ – CHP’nin, Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta düzenlenen saldırıya ilişkin Meclis’e sunduğu araştırma önergesi reddedildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara Çubul’ta katıldığı asker cenazesinde düzenlenen saldırıya ilişkin Meclis’e sunduğu araştırma önergesi reddedildi.

Konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Genel Başkanımız, TBMM Başkanvekili ve milletvekillerine yönelik linç girişimini araştırma önergemiz AKP ve MHP oylarıyla reddedildi” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Irak sınırında güvenlik güçleriyle PKK arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren sözleşmeli er Yener Kırıkçı’nın cenaze törenine katılmak üzere Ankara’nın Çubuk ilçesine giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Pazar günü katıldığı cenaze töreninde saldırıya uğramıştı.

Cenazede önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan bir grup, sonrasındaki arbedede Kılıçdaroğlu’na saldırmıştı.

CHP lideri olayın ardından bir eve götürülerek, polis korumasına alınmıştı. Saldırgan grup, Kılıçdaroğlu’nun götürüldüğü evin de çevresini sardı. Bazı kişilerin binaya taş attığı görüşmüştü.

Kılıçdaroğlu saatler sonra zırhlı araç ile saldırgan grubun bulunduğu bölgeden uzaklaştırılmıştı.

Saldırının ardından CHP 81 ilde yaptığı eş zamanlı açıklamayla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya istifa çağrısı yaparken, Soylu’nun yanıtı CHP’yi saldırıdan sorumlu tutmak ve “Kılıçdaroğlu cenaze törenine katılacağını önceden bildirmedi” demek olmuştu.

Soylu’nun ziyaret öncesi CHP’nin ilgili birimlere bilgi verilmediğine dair açıklaması ise parti tarafından yalanlanmıştı.

Ayrıca CHP’nin kurduğu komisyonun saldırı gününe ilişkin hazırladığı raporda, ‘450’yi aşkın kolluk kuvvetinden hiçbirinin saldırıya müdahale etmediği, olay anında orada olup soruşturmada adı geçmeyen 15 kişinin daha olduğu ve saldırganlara sopalar dağıtıldığı’ yönünde bulgulara rastlanıldığı ifade edilmişti.

Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’ün de aralarında bulunduğu dokuz kişi ise gözaltına alınmış ancak tüm şüpheliler serbest bırakılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da 1 Mayıs'ta dört ilçede su kesintisi yapılacak
Sonraki Haber
Aladağ Katliamı Davası: "Delillerin karartılması 'örgütlü yapı'ya işaret"