Ana SayfaGüncelErdoğan’dan İmamoğlu’na: Vizyon olmayınca fırsatı tepersiniz

Erdoğan’dan İmamoğlu’na: Vizyon olmayınca fırsatı tepersiniz

HABER MERKEZİ – “Milli Ağaçlandırma Günü” programı kapsamında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hedefimiz zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktır” dedi. Erdoğan, gereksiz olduğu gerekçesiyle ‘temel atmama’ töreni düzenleyerek biyolojik atık su arıtma tesisi projesini iptal eden İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu’nu da eleştirerek, “Vizyon olmayınca fırsatı tepersiniz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Batıkent Çakırlar Mevkisi’nde gerçekleştirilen, ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ dolaysıyla düzenlenen ’11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes’ programında konuştu.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Hedefimiz zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktır” dedi ve ekledi:

“Bizim kültürümüzde toprağı hem ana hem de yar olarak görmek, suyu aziz bilmek, ekmeği öpüp alına götürmek vardır.”

İmamoğlu’nu eleştirdi

Erdoğan burada gereksiz olduğu gerekçesiyle, ‘temel atmama’ töreni düzenleyerek İstanbul’daki Silahtarağa İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi projesini iptal eden İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da eleştirdi.

“Biyolojik arıtma tesisi için temel atmama töreni yapıyor. Bunlar temel atma ve açılış gibi işlere zaten yabancılar. Tıynetlerine, karakterlerine uygun şekilde temel atmama töreni düzenlemişler.
“Ülkeye ve millete hizmet etmek bunların bünyesine ağır gelir. Aslında bu yaklaşım, İstanbul’da gelecekte yeniden perişanlığa mahkum etmektir. Biz 25 yıl önce İstanbul’un sorunlarını çözecek adımları attık. İhtiyaç yok dedikleri proje işte böyle bir proje.”

Arıtma tesisinin gelişmiş ve gerekli olduğunu söyleyen Erdoğan, “Vizyon olmayınca önünüze gelen hazır projeyi hayata geçirme fırsatını tepersiniz. Milletimiz bunları görüyor. İnşallah vakti saati geldiğinde de değerlendirmesini yapacak” dedi.

81 ilde 11 milyon fidan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “11 Kasım Ağaçlandırma Seferberliği” nedeniyle yayınladığı genelgede bugünü “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan etmişti.

“11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” kampanyası kapsamında 81 ilde 11 milyon fidanın toprağa dikilmesi amaçlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin dört bir tarafında başlatılan ağaç dikme kampanyasıyla bir etkinlikte 11 milyon fidan dikerek dünya rekoru kırılacağını söyledi.

“Bugün iki rekor birden kırmak istiyoruz. Önce rekor sayıda ağaç dikeceğiz sonra da ağaç dikenlerin bir fotoğraflarını çekip internete yüklemesini istiyoruz. İnternete yüklenen fotoğraflarla da ikinci bir rekor kırmayı hedefliyoruz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
16 yaşındaki Mazlum Turan’ın öldüren polise 'indirimli' 10 yıl hapis
Sonraki Haber
RTÜK dondurma reklamlarını 'ahlaka aykırı' buldu